Ako zo zvieracích motívov v interiéri neurobiť gýč

Zvieracie motívy sa stále stanú hitom len na nejaké obdobie, potom sa zasa dostanú do úzadia, ale následne sa opäť vrátia na scénu, no už s mnohými obmenami.
Tak to bolo aj s kolekciou jeseň/zima 2018, keď na mólach kraľovali návrhy, ktoré sú inšpirované hadom, jaguárom, leopardom či zebrou. Všetky predvádzali módne domy ako Max Mara, Tom Ford, Michael Kors alebo Calvin Klein. Módne trendy však ovplyvňujú aj ostatné oblasti v živote, okrem iných aj interiérový dizajn. No treba s nimi narábať opatrne, aby v interiéri pôsobili štýlovo a nie ako gýč.

kožešina
 
Stačí len detail
Ak sa momentálne nechystáte robiť veľké zmeny v byte, bude stačiť, ak si zaobstaráte iba doplnok v štýle zvieracieho motívu, môže to byť napríklad obliečka na vankúš v obývačke alebo na posteľ v spálni. Nepôjde o rozsiahly zásah, no aj tak bude interiér pôsobiť iným dojmom, no a v prípade, že sa vám tento motív zunuje, tak len vyzlečiete obliečky a vymeníte za iné. Peňaženku to nezruinuje a zmena bude viditeľná.
 
Zmeny viditeľné na pohľad
Zmenou môže byť aj nové kreslo alebo nejaký väčší kus nábytku v obývačke so vzorom niektorého zvieracieho motívu, ale to už je samo o sebe dosť výrazný prvok, takže ostatné zariadenie by malo byť striedmejšie. Tieto motívy zvieracích potlačí sú dosť pútavé, tak bude lepšie ďalšie výrazné prvky umiestniť do iných priestorov bytu.

pohovka
 
Príjemné teplo domova
Kožušiny, či už ide o pravé barančeky alebo len umelé, majú v interiéri schopnosť vytvárať teplo a pohodu domova. Sú mäkké, na pohľad teplé a na dotyk príjemné, dajú sa len tak prehodiť cez taburetku, sedačku alebo posteľ. Môžu poslúžiť aj ako koberček pri posteli v spálni, zútulnia ju a dodajú jej teplo.
 
Kuchynské riady
Vybavenie do kuchyne dnes už nájdete vo všelijakých vzoroch a motívoch. Obchody ponúkajú množstvá doplnkov so zvieracími motívmi, napríklad čajové alebo kávové sety, čo môže byť skvelá voľba pre tých, ktorí majú menej odvahy na výraznejšie zmeny.
 
Luxus a noblesa
Sošky alebo ťažidlá s motívom zvierat majú v sebe istú dávku noblesy a luxusu, ktorú prepožičajú aj interiéru. Hodia sa na komodu alebo skrinku na chodbe či v obývačke, záleží však aj na druhu zvieraťa, pre ktoré sa rozhodnete. Zabudnite však na starožitné sošky od starých rodičov.